Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Widget HTML #1

[Download] "Skildring av Uppland" by Carl Georg StarbÀck " Book PDF Kindle ePub Free

Skildring av Uppland

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: Skildring av Uppland
  • Author : Carl Georg StarbĂ€ck
  • Release Date : January 01, 2017
  • Genre: Europe,Books,History,Professional & Technical,Engineering,Travel & Adventure,Europe,
  • Pages : * pages
  • Size : 958 KB

Description

I den hĂ€r e-boken fĂ„r du en historisk skildring av landskapet Uppland frĂ„n Ă„r 1883. 


Du fĂ„r bland annat en kort skildring av naturen och landskapets största orter och stĂ€der. Texten innehĂ„ller ocksĂ„ flera spĂ€nnande anekdoter frĂ„n Upplands dramatiska historia. 


MĂ€rkligt nog skildras den svenska naturen som om författaren Ă„kt i ett flygplan – trots att det Ă€nnu inte var uppfunnet.  Det var troligen hĂ€rifrĂ„n som Selma Lagerlöf fick idĂ©n att lĂ„ta Nils Holgersson skildra landet genom att flyga pĂ„ en gĂ„s. 


Den hĂ€r e-boken publicerades pĂ„ sajten e-boksbiblioteket.se i februari 2017. 

Texten publicerades ursprungligen Ă„r 1883 i boken ”SmĂ„ berĂ€ttelser om mĂ€rkeliga orter i Sverige – Liten geografisk lĂ€sebok för barn och ungdom” med rubriken ”Upland”.  Författare till texten Ă€r Carl Georg StarbĂ€ck (1828–1885).


I slutet av 1800-talet var historikern Carl Georg StarbĂ€ck en av landets mest kĂ€nda författare. Han skrev framför allt populĂ€ra böcker om historia men ocksĂ„ romaner. Man kan sĂ€ga att StarbĂ€ck var sin tids Herman Lindqvist eller Jan Guillou.  


Eftersom den hÀr texten skrevs pÄ 1800-talet sÄ innehÄller den mÄtt, ord och personer som inte Àr sÄ bekanta i dag. DÀrför har vi kompletterat originaltexten med en kortfattad ordlista.


Download Books "Skildring av Uppland" PDF ePub Kindle